Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Το πρόγραμμα για την εκδρομή στο νέο μουσείο της Ακρόπολης

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αναχώρηση Λεωφορείου από την εκκλησία Αγία Τριάδα της Σέκλιζας 06:30.
Ενδιάμεση στάση προς Αθήνα για καφέ.
Είσοδος και ξενάγηση στο μουσείο 12:00-13:30.
Ελεύθερη ώρα έως στις 18:00.
Επιστροφή 18:15 από την πλατεία Συντάγματος.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Καλώς ορίσατε!

Φίλες και φίλοι καλωσήρθατε στο επίσημο Blog του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθήρου.
Στη νέα εποχή του διαδικτύου, το Δ.Σ θεώρησε πως ήταν αναγκαίο να προχωρήσει στη δημιουργία μιας τέτοιας σελίδας για να έρθει πιο κοντά στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, εκπληρώνοντας έτσι έναν από τους στόχους που έθεσε μετά την εκλογή του τον Ιανουάριο του 2009.
Προβάλλοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, διαφυλάσσοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, φιλοδοξία του Δ.Σ είναι μέσα από την ιστοσελίδα αυτή να καταστήσει γνωστές στους φίλους του τις ιδέες, τις απόψεις και τις προτάσεις του. Επιθυμεί, επίσης, να ακούσει τις δικές σας ιδέες για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας και της περιοχής μας.
Το Δ.Σ

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Εκδρομή στο νέο μουσείο της Ακρόπολης


Ο Μ.Σ.Καλλιθήρου διοργανώνει εκδρομή στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, στις 4 Δεκέμβρη ημέρα Παρασκευή. Έχει κλειστεί ραντεβού για είσοδο στο μουσείο στις 12, με κράτηση 50 εισιτηρίων . Επίσης μισθώθηκε ξεναγός για την πληρέστερη ενημέρωση μας.
Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, συμβολική τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Ανάδειξη του παλιού πηγαδιού στα "Πλατάνια"

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάδειξης του παλιού πηγαδιού στα "πλατάνια".Για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι μικρότεροι τη χρησιμότητα των πηγαδιών στη ζωή των τότε κατοίκων.Με την υπόδειξη των παλαιοτέρων σκάφτηκε το μέρος όπου υπήρχε το πηγάδι, και σε λίγο καιρό θα είναι και πάλι στην θέση του.Δεκαοχτώ πηγάδια υπήρχαν στο χωριό μας πριν κάμποσα χρόνια, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης μας.